Potravinová intolerance - Náskok ve výživě

Náskok ve výživě - Potravinová intolerance

Leták ke stažení 

 

Kolem zdravého stravování je pořád spousty diskuzí.

Co je správné? Kudy se ubírat a co vlastně máme jíst? Která potravina je pro mě vhodná?

Pokud máme zdravé tělo, pak si tělo samo řekne. Ale, máme ho opravdu zdravé?

Další věc jsou doplňky stravy, jsou nutné. Při naší kvalitě potravin, nelze bez nich doplnit tělu vše, co potřebuje a strava nevyřeší vše, např. zátěž těžkými kovy a další.

Zabývám se stravou už spoustu let. Prošla jsem si sama hodně výživovými směry. Jsou stále populární diety a různé typy stravování. Ve své podstatě všude je něco, co není ideální a dle mého názoru, žáden extrém není v pořádku.

Pokud chceme jít extrémem a tedy jít specifickým typem stravování, pak si ho před tím, než začnete řádně nastudujte.

V každém případě, strava je velmi důležitá a pokud se ládujeme špatnýma potravinama, pak hold nemůže v těle fungovat vše tak, jak má.

Přes svou hodně letou praxi docházím k závěru, že náskok ve stravování nám dává právě potravinová intolerance. Je nad všemi výživovými směry a tímto radím začít. Vynecháním nesprávné potraviny se může spousta zdravotních problémů vyřešit. I potravina pro nás může být „jedem“.

Nepracuju jako klasický výživář, nedělám jídelníčky, spočtené na g, co se týká základních živin. V podstatě s takovými jídelníčky nesouhlasím a málokdo je vydrží dodržovat.

S čím pracuji je právě intolerance, potraviny, které zjistíme pomocí biorezonance a které našemu tělu vadí, tzn., ty vařazujeme z jídelníčku. Pak až dáváme následné doporučení, které potraviny jsou prospěšné a které nikoliv dle zdravotních problémů klienta. Samozřejmě to podřizujeme základním zásadám zdravého stravování. Ale i tato zásada může být pro někoho špatná. Mám x klientů, kterým na seznamu zákazaných potravin vyjede např. pohanka, která je na seznamu zdravých potravin.

V softwaru sensitivu jich máme 70, dále si pomocí tzv. Vegetotestu na biorezonanci můžeme zjistit, jak tělo reaguje na jakoukoliv potravinu, kterou na sensitiv fyzicky dáme. Takže počet testovaných potravinu nás je cca 100, ale v podstatě je neomezený.

Pokud se objevuje na seznamu pšenice, což je velmi časté, testujeme dále i další tzv. lepkové obilniny, které vadí. Nemusí vadit každá lepková potravina. Můžete si sami k testu donést svou vlastní potravinu, kterou chcete otestovat.

Tyto „zakázané“ potraviny nejsou seznamem na celý život. Pokud nasadíme kvalitní detox, pak může spousta potravin, na které reagujeme ze seznamu postupně ubývat. Vyjímkou jsou genetické alergeny, kterých se zbavujeme jen velmi těžce, ale i to se nám vlastní pílí může povést. Takže doporučuji chodit co 3 měsíce na kontroly.

Kdyby se mně někdo zeptal, zda jím maso, odpovídám, ANO, jím. Jednu dobu jsem maso nejedla asi půl roku. Po přečtení knihy Čínská studie. Nebylo to ale ideální vzhledem k tomu, že mi maso vychází velmi dobře. Takže jsem udělala kompromis, jím maso jednou týdně a vybraný zdroj masa, ideální domácí. Uzeniny pouze kvalitní šunku s vysokým obsahem masa (krůtí ideální) a to jen občas. Mléčné potraviny se snažím eliminovat, mléko jen z rostlinných zdrojů. Pšenici se zcela vyhýbám, i když nejsem celiak.  Pokud toto doržuji, pak se cítím dobře nejen, co se týká energie, ale také zdraví. Mám už natolik vycvičený organismus, že pokud se mi podaří to nedodržet, např. když jsem odkázaná na cizí kuchyň, pak to řádně cítím a špatné jídlo už na sobě poznám.

Náš program Náskok ve výživě rozhodně absolvujte, stojí to za to.

 

 

 

 

Kontakt

Radka Odstrčilíková, Prof.Irid., darkfield specialista, výživový poradce, člen AČINK, Elekroherbalista Kralická 1, Ostrava-Mariánské Hory, 709 00 +420777189406 kosmero@volny.cz